Pillanatképek 2020-ból: Tarazed, egy névválasztás története

2020 nyár óta vállalkozásom új neve Tarazed coaching & consulting. Azóta is többen kérdezik tőlem, mit jelent a vállalkozásom neve, és miért ezt választottam.

A TARAZED egy csillag. Nagyon jól látható szabad szemmel is.

Egy csillag…

Mindig lenyűgöz a csillagos égbolt. Elsősorban a csillagok elérhetetlensége és megszámlálhatatlan sokasága miatt. Fantasztikus, hogy mindegyiknek megvan a maga helye, és a többiekétől eltérő, sajátos tündöklése. Felfoghatatlan számomra a rengeteg világító, fényes kis pont távolsága, és az idő végtelenségéről szóló üzenetük.

Azon kívül, hogy nagyon szeretek csillagfényes éjszakán az eget kémlelve sétálni, a csillagokkal kapcsolatban elsősorban a szimbólum töretlen népszerűsége jut eszembe. Az, hogy a csillag a ragyogás, a népszerűség jelképe. A csillagok örök ragyogása alapján a kreatív, tehetséges, kiemelkedő emberek megkapják az angol star szóból a csillag elnevezést. A sztár, tündöklő csillag fogalma valójában olyan személyiséget takar, akit a többiek elismernek és tisztelnek, felnéznek rá, mert tehetséges, különleges tudással rendelkezik, és valamilyen emlékezeteset alkot, hoz létre vagy nyújt számukra.

„Ne válasszunk magunknak csillagot?”

Évekkel ezelőtt, egy csillagfényes nyári éjszakán barátokkal – Petőfi verse nyomán – mindannyian választottunk magunknak csillagot. Az én választásom – mint utólag megtudtam a nevét – Tarazedre esett. Miért éppen rá? Mert könnyű megtalálni, mert tudtam, bármerre járok majd, a sok millió csillag közül is felismerem, hiszen a nyári égbolt egyik legfényesebb csillaga mellett helyezkedik el, mindig ott áll mellette. Amikor felnézek az égre a fényes csillagot, a ragyogó sztárt keresem, és tudom, mellette észreveszem az én csillagomat. Mert a Tarazed egy diszkrét csillag, ami a nyári égbolt egyik legfényesebb csillaga mellett található meg. A vele egy – Sas – csillagképbe tartozó fénylő Altair-t kíséri, támogatja, erősíti ragyogásában.

Amikor 2020 nyarán megtudtam, hogy a választott csillagom neve Tarazed, azonnal tudtam, róla nevezem el coaching és tanácsadó vállalkozásomat. Mert a sztár nem én vagyok, én csak kísérem a tündöklő csillagot, támogatom és erősítem ragyogásában.

Hisz coachként és tanácsadóként küldetésem az, hogy diszkréten melletted álljak, elkísérjelek, támogassalak és erősítselek a változást jelentő úton, és segítsek megtalálni válaszaidat a kihívásaidra, és a felmerülő kérdéseidre. Segítsek abban, hogy megtaláld a helyed és sajátos tündöklésed.  

Merj sztár, tündöklő csillag lenni! És a Tarazed mindig melletted áll.

Comments are closed.